Εύκολες συνταγές

Συνταγή Muffin με σοκολάτα με φουντούκι

Σχετικά με τη συνταγή:

Αφεθείτε στην ακαταμάχητη απόλαυση των Muffins με σοκολάτα με φουντούκι! Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές συνδυάζουν τις πλούσιες γεύσεις της σοκολάτας και την καλή γεύση των φουντουκιών, δημιουργώντας ένα ταίρι φτιαγμένο στον ουρανό για τους γευστικούς σας κάλυκες. Με υγρή και αφράτη υφή, αυτά τα μάφιν είναι ιδανικά για πρωινό, απογευματινό σνακ ή απολαυστικό επιδόρπιο. Το άρωμα των φρεσκοψημένων μάφιν θα γεμίσει την κουζίνα σας, καθιστώντας αδύνατο να αντισταθείτε στη γοητεία τους.

Συστατικά:

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά
Μίξεις

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια

¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

Για να ετοιμάσετε αυτά τα λαχταριστά Muffins σοκολάτας με φουντούκι, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Φόρμα για μάφινς
– Χάρτινες επενδύσεις για μάφινς
– Σχάρα ψύξης
– Φούρνος
– Φρέσκα φουντούκια για ψιλοκόψιμο (ή προκομμένα φουντούκια)
– Τσιπς σοκολάτας
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Ζάχαρη κρυσταλλική
– Κακάο σε σκόνη
– Μπέικιν πάουντερ
– Αλάτι
– Γάλα
– Βούτυρο
– Αυγά
– Εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κρυσταλλική ζάχαρη, σκόνη κακάο, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε τα υγρά υλικά μαζί: το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά υλικά και διπλώστε τα απαλά μαζί μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι τέλεια.
5. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι, δίνοντάς του μια επιπλέον στρώση γεύσης και υφής. Ανακατέψτε τα απαλά.
6. Ρίξτε με κουτάλι τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου κατά τα δύο τρίτα.
7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
8. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα muffins από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας:

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα υπέροχα Muffins σοκολάτας με φουντούκι είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την προετοιμασία της ζύμης και το γέμισμα της φόρμας για μάφιν. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 18-20 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος ψησίματος να είναι περίπου 35 λεπτά. Ωστόσο, αφήστε επιπλέον χρόνο για να κρυώσουν τα μάφιν πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

– Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο πριν την προσθέσετε στα ξηρά συστατικά για να εξασφαλίσετε μια λεία ζύμη χωρίς σβόλους.
– Χρησιμοποιήστε αυγά και γάλα σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη ανάμειξη και ενσωμάτωση των συστατικών.
– Προσαρμόστε ελεύθερα τη γλύκα προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
– Διπλώστε απαλά τα υγρά και τα στεγνά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν για να αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πυκνά μάφιν.
– Για μια επιπλέον απολαυστική περιστροφή, πασπαλίστε μερικά επιπλέον ψιλοκομμένα φουντούκια και κομματάκια σοκολάτας πάνω από κάθε μάφιν πριν το ψήσετε.
– Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας έχει προθερμανθεί σωστά για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία ψησίματος.
– Δοκιμάστε την ετοιμότητα των muffins βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ενός. αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα είναι έτοιμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
200 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
32g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
16g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Σερβίρετε αυτά τα απολαυστικά Muffins σοκολάτας φουντουκιού ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι τέλεια από μόνα τους, αλλά μπορείτε να απογειώσετε την εμπειρία προσθέτοντας μια κούκλα σαντιγί ή ένα ψιλό γκανάζ σοκολάτας από πάνω. Για μια επιπλέον πινελιά, πασπαλίστε λίγο ψιλοκομμένα φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα πάνω από το frosting. Αυτά τα μάφιν συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα.

Αν επιθυμείτε κάποιες πλευρικές εναλλακτικές για να συνοδεύσετε τα μάφιν, σκεφτείτε φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, που προσφέρουν μια αναζωογονητική αντίθεση με τις πλούσιες γεύσεις. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε μαζί με μια φρουτοσαλάτα ή μια μικρή μπάλα παγωτό βανίλια για ένα υπέροχο επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Για να διατηρήσετε τα Muffins Σοκολάτας Φουντούκι σας φρέσκα και υγρά, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν σας περισσέψει, μπορούν επίσης να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, τοποθετήστε τα muffins σε σακούλα κατάψυξης που σφραγίζει και καταψύξτε για έως και 2 μήνες. Φροντίστε να τα ξεπαγώσετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

Η συνταγή για Muffin με Φουντούκι σοκολάτας συνδυάζει συστατικά που όχι μόνο δημιουργούν μια απολαυστική απόλαυση αλλά προσφέρουν και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά:

  • Φουντούκια: Πλούσια σε υγιή λίπη, βιταμίνες και μέταλλα, τα φουντούκια παρέχουν μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Ε και αντιοξειδωτικών. Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, στην προώθηση της υγείας του εγκεφάλου και στην υποστήριξη της υγιούς πέψης.

  • Κάκαο σε σκόνη: Συσκευασμένο με αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, η σκόνη κακάο έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη διάθεση, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και ενισχυμένη γνωστική λειτουργία. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

  • Τσιπς μαύρης σοκολάτας: Η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και στην τόνωση της διάθεσης αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.

Ενώ αυτά τα συστατικά προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία, το μέτρο είναι το κλειδί. Απολαύστε αυτά τα μάφιν ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων.

Παρόμοιες συνταγές:

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και ξηρών καρπών, μπορείτε επίσης να απολαύσετε άλλες συνταγές όπως Brownies με καρύδια σοκολάτας, μπισκότα Nutella Swirl ή Κέικ σοκολάτας με φουντούκι. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους για να απολαύσετε τις ακαταμάχητες γεύσεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:

Αυτή η απολαυστική συνταγή Muffin με Φουντούκι σοκολάτας αντλεί έμπνευση από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé και τη μαεστρία του να συνδυάζει πλούσιες γεύσεις σοκολάτας και ξηρών καρπών. Οι καινοτόμες δημιουργίες του έχουν επηρεάσει αμέτρητους σεφ και αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντάς τους να δημιουργήσουν τις δικές τους απολαυστικές λιχουδιές. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ζήστε τη μαγεία της σοκολάτας και των φουντουκιών που ενώνονται σε τέλεια αρμονία!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button