Εύκολες συνταγές

Συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδώνι

Συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδώνι

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακάο με κυδώνι συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις κυδωνιού και κακάο με τρυφερά στήθη κοτόπουλου. Το πιάτο είναι μια τέλεια ισορροπία γλυκού και αλμυρού, καθιστώντας το μια μοναδική και νόστιμη προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο. Με λίγα απλά υλικά και εύκολα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γκουρμέ γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
στήθη κοτόπουλου

2
Κυδώνια

2 κουταλιές της σούπας
Κακάο σε σκόνη

1/4 φλιτζάνι
Μέλι

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Αλάτι
για γεύση

Πιπέρι
για γεύση

Ελαιόλαδο
για το μαγείρεμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακά κυδώνετε, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Ταψί
  • Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
2. Καθαρίζουμε τα κυδόνια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέστε τις φέτες κυδωνιού στο μίγμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
5. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.
6. Ρίχνουμε το μείγμα του κυδωνιού πάνω από τα στήθη κοτόπουλου, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
7. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην στεγνώσει.
8. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
9. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με στήθος κοτόπουλου με κακά κυδώνια είναι περίπου 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45-50 λεπτά, με αποτέλεσμα ένα γευστικό και τρυφερό πιάτο που μπορείτε να το κάνετε σε λιγότερο από μία ώρα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε στρώσει καλά τις φέτες κυδωνιού με το μείγμα κακάο για μέγιστη έγχυση γεύσης.
– Για επιπλέον τρυφερότητα, μαρινάρετε τα στήθη κοτόπουλου στο μείγμα κακάο για 30 λεπτά πριν τα ψήσετε.
– την αρχική θερμοκρασία του κοτόπουλου με ένα θερμόμετρο κρέας για να βεβαιωθείτε ότι φτάνει τους 165°F (74°C) για ασφαλή κατανάλωση.
– Σερβίρετε το στήθος κοτόπουλου με κυδώνι με κακάο με μια πλευρά από ψηλά λαχανικά ή μια φρέσκια σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση θρεπτικές γνώσεις ανά μερίδα στήθους κοτόπουλου με κακάο κυδώνι:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Διατροφή
Τιμή

Θερμίδες
320

Πρωτεΐνη
25 g

Υδατάνθρακες
28 g

Παχιά
10 g

Ίνα
6g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτού του πιάτου, γαρνίρετε το στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδώνι με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή θυμάρι. Συνοδέψτε το κυρίως πιάτο με πουρέ πατάτας, ρύζι στον ατμό ή ψωμί κρούστα για να τη νόστιμη σάλτσα. Για μια νότα φρεσκάδας, σερβίρετε με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το στήθος κοτόπουλου Quince Cocoa μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, το σήμα του κοτόπουλου σε ένα σκασμένο σκεύος και ζεστάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το κυδώνι είναι γεμάτο με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες όπως βιταμίνη C και κάλιο. Προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν συνδεθεί με πολλά για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της μείωσης της φλεγμονής. Ο στήθος κοτόπουλου είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και παρέχει απαραίτητα αμινοξέα για τη συντήρηση και την επισκευή των μυών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδώνι, μπορεί επίσης να σας αρέσει:
– Χοιρινό ψαρονέφρι με καρυκεύματα κακάο με ψητά μήλα: Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των ψημένων μήλων με ένα χοιρινό ψαρονέφρι με καρυκεύματα κακάο, δημιουργώντας ένα αρμονικό γευστικό προφίλ που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας καλούς.

  • Τάρτα κυδωνιών και σοκολάτας: Απολαύστε ένα απολαυστικό επιδόρπιο με αυτήν την τάρτα κυδωνιού και σοκολάτας. Ο συνδυασμός τρυφερών φετών κυδωνιού και πλούσια γκανάζ σοκολάτας δημιουργεί μια παρακμιακή απόλαυση που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό.

  • Σολομός με γλασέ με κακάο: Αναβαθμίστε τα πιάτα με θαλασσινά με αυτή τη συνταγή σολομού με γλάσο κακάο. Το γλάσο με βάση το κακάο προσθέτει μια μοναδική γεύση στον παχύφυτο σολομό, καθιστώντας τον ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Κατά την ανάπτυξη αυτής της συνταγής για στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδωνιών, άντλησα έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και η Nigella Lawson. Η ευφάνταστη χρήση των συστατικών και οι καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής επιχείρησαν το γαστρονομικό μου ταξίδι. Επιπλέον, η εξερεύνηση των γεύσεων και των υφών διαφορετικών κουζινών σε όλο τον κόσμο με ενέπνευσε να δημιουργήσω μοναδικές και δελεαστικές συνταγές που δελεάζουν τον ουρανίσκο.

Λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα σας και διοχετεύστε το εσωτερικό σας σεφ καθώς ετοιμάζετε αυτή τη συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κακάο κυδώνι. Είναι μια ευκαιρία για τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων εντυπωσιάζοντας τους αγαπημένους σας με τη μαγειρική σας ικανότητα. Απολαύστε τη διαδικασία και καλή όρεξη! 🍽️

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button